Hondenschool

Wally 16 dec. 2014 024

hondenschool Dog4Life

Les nemen bij mij op de hondenschool betekent plezier voor mens en dier. Op een ongedwongen en voor de hond vriendelijke manier leert u oefeningen als zit, af, wandelen zonder trekken, hier komen, spelen enz.

Deze oefeningen zijn maar 1 onderdeel van de les, belangrijk is dat u en uw hond een team worden met wederzijds begrip. Dat betekent dat u als mens zich moet verdiepen in de hondentaal en daar zal ik u ook bewust van laten worden. Een hond is een sociaal dier dat zijn gezin nodig heeft om gelukkig te zijn. Daarvoor zal hij stap voor stap wegwijs moeten worden gemaakt in de mensenwereld en hoe je je daarin moet bewegen. U als ‘baas’ hebt daarin een voorbeeldfunktie, u zult uw hond duidelijk moeten maken wat u van hem verwacht en als u dat ook nog ’s op een vriendelijke manier doet krijgt u een hond die vol zelfvertrouwen en met vertrouwen in zijn ‘baas’ door het leven gaat.

In het kort gezegd wordt gewenst gedrag beloond en negatief gedrag genegeerd of omgebogen naar positief gedrag. Gedrag waar de hond aandacht voor krijgt en zeker ook nog positief blijft bestaan en wordt versterkt en bovendien voert uw hond het dan ook graag uit. (Negatief) gedrag waar geen reactie op komt zal uitdoven, het levert hem niks op, is dus verloren energie. Dit is voor veel mensen een hele omschakeling in denken, tot voor kort was het vooral straffen van ongewenst gedrag en als de hond wat goed deed werd het vaak vergeten hem hiervoor te belonen… Met als gevolg dat de hond wel wist op een gegeven moment wat niet mocht, maar wat wel de bedoeling was bleef onduidelijk. Op een positieve manier trainen betekent ook dat je een goeie band met je hond krijgt, u wordt in zijn ogen een betrouwbare baas waar hij op terug kan vallen in tijden van nood en waar hij graag bij blijft.

Naast het aanleren van de oefeningen besteed ik in de les ook aandacht aan de motorische ontwikkeling en coördinatie van pups en volwassen honden die ook nogal eens uit balans zijn. Dit doe ik dmv grondoefeningen. En daarnaast werk ik aan het zelfvertrouwen door leuke spelletjes er tussendoor te doen en hindernisjes te laten nemen.

Cursussen die ik aanbied zijn:

puppycursus: hierin worden de oefeningen als zit, af, wandelen zonder trekken, hierkomen enz. aangeboden en is er veel aandacht voor spel en opbouwen van een band met je hond.

vervolgcursus: hierin worden de puntjes op de i gezet, verder op de oefeningen ingegaan met meer interactie tussen de honden.

cursus sport en spel: Dit is een gezelligheidsuurtje waarin je hond spelenderwijs leert een behendigheidsparcourtje te nemen. Leuk bezig zijn met je hond is belangrijker dan prestatie.

De cursussen bestaan allemaal uit 10 praktijklessen en kost  € 70,00.  In die lessen vertellen we ook de nodige theorie om je hond beter te begrijpen, zodat je weet wat je wel en niet moet doen.